Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door H. Ludwig.
Thuis.
Over Garage Ludwig.
Occasions.
Diensten.
Producten.
Aanbiedingen.
Contact.
Garage Ludwig
Garage Ludwig
APK • onderhoud • Reparatie • EV SPECIALIST

Garage Ludwig is in het jaar 1967 gestart door Dhr. Henk Ludwig en was gevestigd in Noordbarge. In 1975 is Garage Ludwig verhuisd naar een nieuw pand aan de Warmeerweg 28 te Emmen.

In 2008 is de bedrijfsleiding overgenomen door Dhr. Ing. Henry Ludwig.

 

Garage Ludwig is een klein onafhankelijk autobedrijf waarin persoonlijke service, goed advies en een goede prijs/kwaliteit verhouding prioriteit hebben.

 

Ik heb een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van de autotechniek. Elke opdracht wordt professioneel uitgevoerd rekening houdend met de normen van de autofabrikant.

Het doel is om een langdurige relatie met u als klant op te bouwen.

 

Sinds 2010 ben ik mij meer gaan specialiseren in hybride en elektrisch aangedreven voertuigen. Voor het behoud van onze planeet zijn deze aandrijftechnieken erg belangrijk. De hiervoor benodigde kennis heb ik gekregen door het volgen van meerdere cursussen en opleidingen.

 

Om het bedrijf verder te verduurzamen zijn er in 2013 zonnepanelen geplaatst. Daarnaast rijd ikzelf al sinds 2015 100% elektrisch. Dit alles om bij te dragen aan de transitie naar duurzame en schone energie.

 

Elektrisch aangedreven auto´s zijn zeer interessant vanwege de grote efficiency. Een auto met elektrische aandrijving is tot 3 maal zo efficiënt als een auto met conventionele aandrijving.

Bij een verbrandingsmotor gaat gemiddeld 75% van de energie in de brandstof verloren in warmte. Leuk in de winter want dan kan warmte gebruikt worden om het interieur op te warmen, maar bij warmer weer is het energieverspilling. Een elektrische auto heeft veel minder warmteverlies, maximaal 25%. Daarom is in de winter extra energie nodig voor de kachel. Dit is de belangrijkste reden waarom een elektrische auto in de winter een kortere actieradius heeft. Door het toepassen van een warmtepomp zoals bij de meest recente modellen wordt het verschil in actieradius in zomer/winter kleiner.

 

 

 

Over Garage Ludwig